ntiMDOC 2018 er frigivet

19/9 - 2017 diverse

Mdoc har fået nyt navn. Det vil fremover blive kaldt ntiMDOC. Derfor er splashscreens og ntiMOC-logoet opdateret. Men ellers er det ikke forandret.
ntiMDOC er blevet opdateret til at understøtte alle de nye versioner af Autodesk og Microsoft. Det vil sige AutoCAD 2018, Inventor 2018, Revit 2018 og Microsoft Office 365 (MSI version).
Stabiliteten er blevet forbedret væsentligt. Der har været arbejdet med at forbedre database-provideren. Det har vist sig, at der kan opstå problemer med denne. Det skulle være fuldstændig fjernet i denne udgave af ntiMDOC.

ntiMDOC Core

Der arbejdes fortsat med at gøre ntiMDOC Cloud-baseret, således at alle kan køre ntiMDOC i Cloud. Projektet skrider frem. Og en klassisk ntiMDOC-klient, der kan mixes med en ntiMDOC-web klient, er ved at tage form.

Det er for tidligt at sige noget om, hvornår vi kan tilbyde ntiMDOC med både Web- og almindelig adgang. Men der tegner sig et billede af, at det bliver i løbet af det kommende år.

Der arbejdes fortsat med, at den klassiske ntiMDOC klient bliver total baseret på den nye Mdoc Core. Men det er en vanskelig opgave som tager tid.

ntiMDOC Web

Der arbejdes fortsat på en ntiMDOC Web. Der første par testinstallationer er sat op. Løsningen går så småt i produktion i løbet af efteråret. ntiMDOC Web er sat i produktion i en tidlig version med en begrænset funktionalitet. Den nye version af ntiMDOC Web baserer sig på de erfaringer, vi har fra de kørende Mdoc Web versioner, men bliver nu bygget på det framework, NTI har udviklet til at supportere alle Web-baserede applikationer.

Denne nye version af ntiMDOC Web vil efterhånden kunne afløse den gamle klient, så alle funktioner kan udfyldes. Der er dog visse udfordringer, men det bliver løst hen af vejen.

Den helt store forbedring i forhold til ntiMDOC klassisk er bruger/sikkerheds systemet. Det hele bliver ADFS-styret, og der kan sættes regler op for adgang til filer på alle niveauer.

BatchTask

Der er udviklet et nyt modul til klassisk ntiMDOC. Modulet afløser alle tidligere moduler, der kan kopiere med referencer etc.

Modulet er gjort meget bredt, så det kan andre ting end ”bare” at kopiere med referencer. Ideen er, at det skal kunne batch-behandle grupper af filer i forskellige sammenhænge.

Modulet udtager numre til filnavne med Add Card Wizard og fravælger filer ud fra strukturerede overvejelser etc.

Brugerinterfacet er gjort meget intuitivt, når det tages i betragtning, at det er meget krævende og komplekse operationer, der udføres af dette modul.

Sammenlignet med tidligere kopi med reference-moduler er hastigheden væsentligt forbedret. Brugeroplevelsen er gjort mere lydhør, så man føler at tingene går mere glat.

Outlook-integrationen

Outlook-integrationen har fået udvidet håndteringen af favoritter, så det bliver nemmere at arbejde med sager, man ofte bruger. Favoritterne ændrer man dynamisk, efterhånden som man lukker sager og åbner nye.

Autodesk Vault-integration

Den nye Vault-integration, der blev frigivet sidste år, er nu blevet stabil. Og den har fået tilføjet forskellige nye funktioner. For eksempel er der tilføjet synkroniserings rutiner, når eksterne projekter importeres.